Ndërlidhjet

Xhingis Khan, ikonë antike për Mongolinë

  • RFE /RL

Që kur Mongolia doli nga komunizmi dhe ndikimi sovjetik në vitin 1990, ajo është përpjekur të mbrojë pavarësinë e saj nga fqinjët e fuqishëm: Rusia dhe Kina. Kërkimi i Mongolisë për një identitet të ri kombëtar ka gjetur vendin në një figurë historike: sunduesin e shekullit të 13-të, Xhingis Khan.


XS
SM
MD
LG