Ndërlidhjet

Bimët afrikane, problem për FIFA-n32 ekipet finaliste në kupën e botës Afrika e Jugut 2010 kanë nënshkruar një deklaratë të përbashkët kundër përdorimit të substancave narkotike nga futbollistët. Megjithatë, FIFA ka ngritur shqetësimin rreth përdorimit të bimëve mjekësore afrikane.

Kreu i komisionit mjekësor të FIFA-s tha se komisioni “ka pak njohuri rreth bimëve mjekësore afrikane, një pjesë e të cilave ndikojnë në përmirësimin e cilësive fizike”. Nga ana tjetër analizat mund të rezultojnë pozitive, në kohën që futbollisti nuk ka marrë substanca narkotike, por vetëm bimë mjekësore të traditës afrikane.

Aktualisht FIFA po zhvillon konferencën e tretë ndërkombëtare për mjekësinë dhe futbollin.
XS
SM
MD
LG