Ndërlidhjet

Memoriali i Holokaustit në Berlin

  • RFE /RL

Memoriali në Berlin
Memoriali i Holokaustit në Gjermani ka tërhequr miliona vizitorë, që kur është hapur pesë vjet më parë dhe sot është një nga 10 pikat më të vizituara nga turistët. Sipas drejtorit të fondacionit që kujdeset për këtë memorial, Ue Neumeker, 2.3 milionë persona kanë vizituar këtë qendër historie, që është një fushë e mbushur me 2700 pllaka të errëta në zemër të Berlinit. Arkitekti i këtij memoriali, Peter Einsman, tha se qëllimi i krijimit të kësaj përkujtimoreje është që qytetarëve gjermanë t’u ofrohet kujtimi mbi Holokaustin.XS
SM
MD
LG