Ndërlidhjet

Ekipet kanë filluar të arrijnë dhe emocionet po shtohen, në pak ditë para fillimit të Kampionatit Botëror të Futbollit. FIFA është shprehur mjaft e kënaqur me faktin se përqindja e shitjes së biletave për Kupën Botërore, 2010, ka tejkaluar atë të Gjermanisë më 2006 dhe atë gati 100 për qind.

Të kualifikuara për pjesëmarrje janë 32 ekipe të vendeve botërore.

Ky kampionat gjithashtu shënon edhe herën e parë që një vend afrikan të jetë nikoqir i kësaj ngjarjeje botërore sportive. Pesë stadiume janë ndërtuar për këtë ngjarje dhe pesë të tjera u janë nënshtruar restaurimeve.

Loja e parë do të luhet në Johanesburg, midis Afrikës së Jugut dhe Meksikos.


XS
SM
MD
LG