Ndërlidhjet

Thaçi: 5 vendet e BE-së bllokojnë Kosovën

  • RFE /RL

Kryeministri Hashim Thaçi
Pesë vendet evropiane, që refuzojnë ta njohin Kosovën, po veprojnë në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare dhe në mënyrë jo të drejtë po e bllokojnë shtetin më të ri në rrugën e tij kah prosperiteti, tha kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, në intervistën për të përditshmen londineze Tajms.

Ai ka kërkuar nga Spanja, Rumania, Greqia, Qiproja dhe Sllovakia që ta mbështesin pavarësinë e Kosovës pa shtyrje, në mënyrë që Kosova dhe Serbia të mund t’i bashkohen BE-së.

"Ne presim unitet evropian për Kosovën", tha kryeministri i Kosovës në intervistën e parë të tij prejse Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë, javën e kaluar, tha se Deklarata e Pavarësisë së Kosovës, në vitin 2008, nuk është në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare.

“Spanja, Greqia dhe të tjerët na kanë thënë se ato po pritnin opinionin e GJND-së”, tha Hashim Thaçi dhe shtoi se “tash është ekstremisht e qartë dhe mosnjohja e Kosovës është jokorrekte dhe në mënyrë të padrejtë e vonon perspektivën tonë evropiane”.

Sipas zotit Thaçi, “ne nuk mund të presim që Serbia ta njohë Kosovën, para Spanjës dhe Greqisë”.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG