Ndërlidhjet

Haiti: 650 të vdekur nga kolera


Të prekur nga kolera...
Numri i vdekjeve të shkaktuara nga kolera në Haiti ka shkuar në 650, çfarë ka shtuar shqetësimin për një epidemi të mundshme të sëmundjes. Rreziku më i madh është në kryeqytetin Porto-Prins, që është i mbipopulluar me më shumë se 1 milion të mbijetuar të tërmetit të fillimvitit.

Sëmundja transmetohet përmes ujit të ndotur dhe mund të shkaktojë dehidratim dhe vdekje brenda disa orësh, nëse nuk trajtohet.

Lexoni edhe këtë:
NYT: Mizoria e radhës në Haiti


XS
SM
MD
LG