Ndërlidhjet

Një jetë në diplomaci

  • RFE /RL

24 qershor 1998 - Riçard Hollbruk, atëbotë i dërguar i posaçëm i SHBA-ve, kishte vizituar selinë e UÇK-së në Junik, gjatë përpjekjeve diplomatike për të ndaluar dhunën në Kosovë.
Riçard Hollbruk ishte arkitekt i Marrëveshjes së Dejtonit në vitin 1995, me të cilën përfundoi lufta në Bosnjë-Hercegovinë... Si ambasador i SHBA-ve në Kombet e Bashkuara, pati folur për situatën në ish-Jugosllavi në Këshillin e Sigurimit... Së fundmi, ai ishte i dërguar special i presidentit Barak Obama për Afganistanin dhe Pakistanin.
XS
SM
MD
LG