Ndërlidhjet

Adem Mikullovci përgjigjet në pyetjet tuaja


Të nderuar lexues, mysafiri ynë i radhës në rubrikën "Intervista online" është aktori, regjisori dhe skenaristi Adem Mikullovci.

Ju mund të shtroni pyetje nga më të ndryshmet për të mësuar më shumë për jetën dhe veprimtarinë e tij dhe përgjigjet do t’i merrni nga vetë ai, pasi të jetë mbyllur forumi.


Adem MIKULLOVCI është i lindur në Vushtrri, më 21.12.1941. Shkollimin fillor dhe të mesëm e ka kryer në Mitrovicë, ndërkaq shkollimin e lartë e vazhdoi në Akademinë për Teatër, Film dhe Televizion në Beograd. I ka ndërprerë studimet për shkaqe materiale dhe kthehet në Kosovë. Në shtatorin e vitit 1968 punësohet në Teatrin Popullor Krahinor në Prishtinë dhe punon si aktor deri në vitin 1990, kur si delegat i Kuvendit të Kosovës, pas shpalljes së Deklaratës Kushtetuese, më 2 korrik, dhe Kushtetutës së Kaçanikut, detyrohet të largohet nga Kosova bashkë me delegatët tjerë, për shkak se policia serbe shpalli fletarrestin për të. Në vitin 1991, burgoset nga policia serbe, por pas 8 ditësh lirohet nga burgu i Valevës që të mbrohet në liri. Adem Mikullovci i kthehet jetës normale, por jo më në Teatrin Popullor Krahinor, por si aktor dhe krijues i lirë. Gjatë karrierës së tij, ai ka luajtur një numër rolesh bartëse dhe episodike në shumë shfaqje teatrore, siç janë: ”Po shkoj në gjah”, “Hotel Kashta”, Duke pritur Godonë”, “Dashuria”, “Revizori”, “Njeriu që pa vdekjen me sy”, “Moza në vesh”, “Fundi i botës”, “Shoku Niçifor”, “Mosha e bardhë”, “Pas vdekjes”, “Përqafimi”, “Engjëlli i stacionit”, “Mbikëqyrësi”, “Ora” etj. Ka luajtur edhe në filmat ”Kur pranvera vonohet”, “Përroi vërshues”, “Sulmi i kuq” etj. Ka bërë regjinë e disa shfaqjeve, si dhe asistoi në disa regji të tjera. Ai është regjisor dhe skenarist i disa filmave, dramave dhe serialeve televizive, siç janë: “Një palltë për babën tim në burg”, “Qëndresa”, “Ngjyra jete”, "Mahmutovitë e Rexhepovitë”, “Burrë me tri gra”, “Zogjtë e luftës” e shumë të tjera. Aktualisht luan në njërin prej serialeve më të popullarizuar në Kosovë “Kafeneja jonë”.


XS
SM
MD
LG