Ndërlidhjet

Komandanti i KFOR-it, gjenerali Erhard Byler, kryengeociatori i Serbisë, Borisllav Stefanoviq, dhe ministri serb për Kosovën, Goran Bogdanoviq, në orët e mbrëmjes, kanë shkëmbyer për herë të dytë pikëpamjet mbi situatën në veri të Kosovës dhe kanë diskutuar për mënyrën e zgjidhjes së problemeve atje.

Sipas komunikatës për media të lëshuar nga KFOR-i, ata kanë hartuar një marrëveshje, sipas së cilës parashihet:

***Në portën 1 (vendkalimi kufitar në Jarinë) dhe portën 31 (vendkalimi kufitar në Bërnjak) sistemi i tanishëm i kontrollit do të vazhdojë i pandryshuar deri në mes të muajit shtator, 2011. Nëse është e nevojshme, kjo kornizë kohore mund të zgjatet. KFOR-i mban komandën dhe kontrollin në kalimet kufitare.

***Veturat, kamionët me peshë deri në 3.5 tonë dhe kamionët që transportojnë ndihma humanitare, përfshirë edhe ushqimin, mund të kalojnë pas kontrollimit të identitetit dhe kontrollit për armë.

***Bllokadat rrugore do të hiqen dhe liria e lëvizjes do të rivendoset. (v.t.)

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG