Ndërlidhjet

Valltaret e luginës Suat luftojnë me talibanët

  • RFE /RL

Vajza pakistaneze duke këduar...
Lugina Suat, dikur ishte vendi i vetëm në regjionin e pashunëve në Pakistan, ku gratë mund t’i zhvillonin karrierat e tyre si këngëtare dhe valltare – deri në momentin kur ekstremistët talibanë, në vitin 2007, pushtuan atë vend dhe ndaluan të gjitha llojet e muzikës.

Talibanët, që atëherë janë larguar nga rajoni, por ndalimi i tyre i muzikës, dhe sidomos gratë dhe artet, kanë bërë dëm të përhershëm në kulturën muzikore të luginës Suat. (g.k.)


XS
SM
MD
LG