Ndërlidhjet

Duke përkujtuar luftën

  • RFE /RL

Përkujtohen ata që e humbën jetën në luftë Gjeorgji - Rusi...
Në përvjetorin e luftës ndërmjet Gjeorgjisë dhe Rusisë të vitit 2008, Radio Evropa e Lirë përgatiti dy rrëfime të katër të moshuarve, se si e mbajnë në mend ata atë kohë, si arritën t’i shpëtojnë luftimeve të ashpra dhe çfarë befasish iu ndodhën.


Një gotë verë me ushtarët armiq


Kur shpërtheu lufta ndërmjet Gjeorgjisë dhe Rusisë me 8 gusht të vitit 2008, dy pensionistët gjeorgjian - Leja, një ish-balerinë dhe bashkëshorti i saj dhe Kolja, gjetën veten në qendër të fushë-luftimit.

Në këtë video, Lejla i tregoi Radios Evropa e Lirë për përvojat e tyre, kur ushtarët rusë shkuan në fshatin Nikozi, pranë kufirit të rajonit separatist të Osetisë Jugore


.


Ikja me motoçikletë

Gjatë luftës ruse-gjeorgjiane në gusht të vitit 2008, Manana, pensioniste gjeorgjiane ishte larguar nga fshati ku jetonte, i quajtur Zemo Khviti, pranë kufirit të rajonit separatist të Osetisë Jugore.

Ajo i tha Radios Evropa e Lirë se si ajo dhe burri i saj arritën t’iu shpëtonin luftimeve të ashpra rreth shtëpisë së tyre. (g.k.)

XS
SM
MD
LG