Ndërlidhjet

Konvoji rus hyn në Kosovë


Kamion me ndihma ruse...
Misioni evropian për sundimin e ligjit në Kosovë, EULEX, ka konfirmuar për Radion Evropa e Lirë, se konvoji me ndihma ruse ka hyrë në Kosovë, i përcjellur nga policia e këtij misioni, por edhe nga Policia e Kosovës.

Lajmin e ka konfirmuar zëdhënësi i këtij misioni, Blerim Krasniqi.

Konvoji, ndihmat e të cilit u dedikohen banorëve serbë në veri, është përcjellur deri në deponë e Kryqit të Kuq në Zveçan dhe aktualisht janë duke u shkarkuar ndihmat.

“EULEX-i do ta përcjellë këtë konvoj deri në portën 1, kur do ta leshojë Kosovën”, ka thënë Krasniqi.

Krasniqi ka bërë të ditur gjithashtu se të gjithë kamionët që kanë kaluar përmes portës 1 në Jarinë, u janë nënshtruar procedurave të rregullta policore dhe doganore.

Çështja e këtij konvoji, i cili për tre ditë me radhë u ngujua në Jarinë, u zgjidh me një marrëveshje të arritur në Bruksel midis Komisionit Evropian dhe Moskës zyrtare.

Zyrtarët rusë kishin refuzuar që konvoji i tyre të përcillet nga EULEX-i, kurse këta të fundit insistonin në zbatimin e standardeve evropiane, kur bëhet fjalë për një konvoj të një madhësie kaq të madhe, prej 27 kamionësh.

Kamionët, sipas deklarimeve zyrtare, përmban batanie, gjeneratorë dhe ushqim.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG