Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 4 shkurtin në vite…

  • RFE /RL

Flamuri i Sri Lankës
1948 - Sri Lanka deklaron pavarësinë nga Britania e Madhe.

1508 - Maximiliani i Parë merr titullin perandorak, pa u kurorëzuar.

1783 - Një tërmet i rëndë në Kalabri të Italisë shkakton rreth 50,000 viktima.

1794 - Konventa Kombëtare Franceze deklaron shfuqizimin e skllavërisë.

1914 - Kongresi amerikan miraton Ligjin kundër emigrimit.

1936 - Prodhohet substanca e parë radioaktive në mënyrë sintetike.

1938 - Hitleri ushtron kontroll mbi ushtrinë gjermane dhe vë nazistët në poste kyçe.

1939 - Vdes në moshën 55-vjeçare, Eduard Sapir, gjuhëtar dhe antropolog, i njohur për veprën “Gjuhësia antropologjike”.

1945 - Rusvelti, Çurçili dhe Stalini takohen në Jalta.

1971 - Krijuesi i veturës Rolls Royce, njofton se ka falimentuar.(z.p.)
XS
SM
MD
LG