Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 11 shkurtin në vite…

  • RFE /RL

Ilustrim
1919 - Fridrih Ebert zgjidhet president i Gjermanisë.


1531 - Henri VIII njihet si kreu suprem i Kishës në Angli.

1650 - "Pushon" së menduari filozofi Rëne Dekarti, i njohur për mendimin e tij "Unë mendoj, pra unë jam".

1720 - Suedia dhe Prusia nënshkruajnë Traktatin për paqe (Traktati II i Stokholmit)

1752 - Pensilvani: Hapet spitali i parë në SHBA.

1814 - Norvegjia shpall pavarësinë.

1953 - Rusia prish marrëdhëniet diplomatike me Izraelin.

1970 - Japonia bëhet vendi i 4-të që vuri një satelit (Osum) në orbitë.

1978 - Kina heq ndalimin ndaj veprave të Aristotelit, Shekspirit dhe Dikensit.

1987 - SHBA kryen provë bërthamore në Nevada.(z.p.)
XS
SM
MD
LG