Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 18 marsin në vite…

  • RFE /RL

Çarls Darvin
1835 - Çarls Darvini niset nga Santiago Kili në rrugën e tij për në Portillo Pas.

1834 - Përfundon tuneli i parë hekurudhor në SHBA , në Penn (275 m).

1915 - Dështon sulmi britanik i Dardaneleve.

1920 - Greqia miraton Kalendarin Gregorian.

1922 - Mohandas Gandi dënohet me 6 vjet burgim.

1940 -Musolini bashkohet me Hitlerin në luftë kundër Francës dhe Britanisë.

1944 - Gjermania naziste pushton Hungarinë.

1948 - Franca, Britania e Madhe dhe Beneluksi nënshkruajnë Traktatin e Brukselit.

1965 - Vdes në moshën 45-vjeçare Faruku I, mbreti i fundit i Egjiptit.

1978 - Ish-kryeministri pakistanez Ali Bhutto dënohet me vdekje.(z.p.)
XS
SM
MD
LG