Ndërlidhjet

Festohet Nevruzi

  • RFE /RL
Njerëzit nga e gjithë Azia Qendrore, Kaukazi dhe Lindja e Mesme janë duke festuar Nevruzin, Vitin të Ri persian, që shënon ardhjen e pranverës.

Në Kabul, afganët u mblodhën dhe festuan me muzikë dhe ushqim.

Të rinjtë, të veshur me ngjyrë të gjelbër, ngjyra tradicionale e pranverës, përpiqeshin të puthnin flamurin e shenjtë, që ngritet gjatë çdo Nevruzi.

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së në vitin 2010 njohu Ditën Ndërkombëtare të Nevruzit, duke e përshkruar atë si festival pranvere, me origjinë persiane, festë kjo me traditë mbi 3 mijë vjeçare.(g.k.)
Presidenti amerikan Barak Obama uroi Nevruzin


XS
SM
MD
LG