Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 1 prillin në vite…

  • RFE /RL

Ilustrim
1700 - Shakatarët anglezë popullarizojnë traditën e ”Një Prillit”, duke gënjyer për shaka njëri-tjetrin. Disa historianë thonë se dita e Një Prillit daton nga 1582, kur Franca kaloi nga kalendari Julian te kalendari Gregorian.

1776 - Jepet premiera e “Stuhi dhe vrull” e Fridrih von Klingerit në Lajpcig. “Stuhi dhe vrull” ishte lëvizje në letërsinë gjermane dhe në muzikë.

1778 - Oliver Pollok, një biznesmen nga Nju Orlinsi, krijon simbolin e dollarit "$".

1815 - Lindi Oto von Bismarku, kancelar gjerman .

1866 - Kongresi i SHBA-së hedh poshtë veton presidenciale.

1887 - Lindi Leonard Blumfild, liguist amerikan.

1954 - Themelohet Akademia e Forcave Ajrore e SHBA-së.

1971 - Mbretëria e Bashkuar heq të gjitha kufizimet mbi pronësinë e arit.

1974 - Ayatollah Khomeini bën thirrje për një Republikës Islamike në Iran.

1976 - Stefen Uozniak dhe Stiv Xhobs themelojnë Apple kompjuterin.

1990 - UrestleMania VI, 67.678 në Toronto, Uarrior rrah Halk Hoganin.(z.p.)
XS
SM
MD
LG