Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 3 prillin në vite…

  • RFE /RL

Tornado(foto arkiv)
1974 - Brenda 16 orëve, 148 tornado goditën Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

1860 - Pony Express filloi shërbimin në mes të Shën Jozefit, Mo dhe Sacramento, Calif.

1922 - Stalini emërohet sekretar i Përgjithshëm i Partisë Komuniste.

1932 - Ekzekutohet me rrymë Riçard Bruno Hauptmen, i dënuar për rrëmbimin dhe vrasjen e të birit 20-muajsh të Çarls A. Lindberg.

1933 - Aeroplani i parë fluturon mbi malin Everest.

1949 - Nënshkruhet Traktati i Atlantikut Verior nga SHBA-ja, Britania, Franca dhe Kanadaja.

1968 - Udhëheqësi i të drejtave civile, Martin Luther King, mbajti fjalimin për një miting të punëtorëve të higjienës në një grevë në Memfis, për më pak se 24 orë ai u vra.

1974 - Brenda 16 orëve, 148 tornado goditën Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

1977 - Holanda, Belgjika e Luksemburgu miratojnë kohën e verës.

1982 - Këshilli i Sigurimit i OKB-së i kërkoi Argjentinës të tërhiqet nga Ishujt Folklend.(z.p.)
XS
SM
MD
LG