Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 7 prillin në vite…

  • RFE /RL

Organizata Botërore e Shëndetësisë
1948 - Organizata e Kombeve të Bashkuara formon Organizatën Botërore të Shëndetësisë, me seli në Gjenevë, Zvicër dhe është anëtar i Grupit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim.

1923 - Realizohet operacioni i parë i tumorit në tru me anestezion lokal (në një spital në Nju Jork) nga Dr K Uinfild Nei.

1933 - Ura e Universitetit, në Sietëll, hapet për trafikun.

1934 - Në Indi, Mahatma Gandi pezullon fushatën e tij të mosbindjes civile.

1939 - Italia pushton Shqipërinë.

1943 - Adolf Hitler dhe Benito Musolini u takuan për një konferencë Aksi në Salsburg.

1956 - Spanja humbet protektoratin e saj në Marok.

1963 - Jugosllavia shpallet Republikë Socialiste.

1980 - Xhimi Karter prish marrëdhëniet me Iranin gjatë krizës së pengjeve.

1983 - Në Egjipt zbulohen skelete njerëzish të vjetër rreth 80.000 vjet.(z.p.)
XS
SM
MD
LG