Ndërlidhjet

OKB kërkon fonde për zhdukjen e malaries


Sezona e reshjeve është edhe sezonë e shfaqjes së malaries, pikturë nga William Daniels
Princesha Astrid e Belgjikës iu kërkoi donatorëve që të sigurojnë 3.2 miliardë dollarë për të ndihmuar në arritjen e qëllimit të OKB-së për të eliminuar vdekjet nga malaria në kontinentin afrikan në vitin 2015.

Malaria, që prek 99 shtete në tërë botën, vret afërsisht 650 mijë njerëz çdo vit.

Një program i udhëhequr nga OKB-ja pasi që ka shpenzuar 8 miliardë dollarë në dekadën e kaluar, tha se i nevojiten fonde të rjea për të eliminuar të gjitha vdekjet nga malaria pas tre vjetësh.

OKB shënon Ditën Botërore të Malaries të enjten për të ngritur vetëdijen në luftën kundër sëmundjes që vazhdon të rrënojë vendet e varfëra dhe ato në zhvillim.
XS
SM
MD
LG