Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 5 majin në vite...

  • RFE /RL

Monumenti i Napoleon Banopartës

1821 - Vdiq në mërgim Napoleon Bonaparta, në ishullin e Shën Helena.

1818 - Filozofi dhe politikani Karl Marks u lind në Prusi.

1891 - Hapet salla “Karnegie” (salla e quajtur atëherë Music), në Nju Jork.

1925 – Xhon T. Skopes u arrestua në Tenesi, për të mësimin mbi teorinë e Darvinit për revolucionin.

1955 - Gjermania Perëndimore u bë shtet sovran.

1961 - Astronauti Alan B. Shepard junior u bë udhëtari i parë amerikan i hapësirës pasi ai bëri një fluturim 15-minutësh në një kapsulë suborbitale nisur nga Kejp Kanaveral.

1981 - Sulmuesi i uritur i Ushtrisë Republikane Irlandeze, Bobi Sands, vdiq në burg në Irlandën e Veriut në ditën e tij të 66 pa ushqim.

1985 - Presidenti Ronald Regan ndoqi një ceremoni dhe vendosi kurorë në një varrezë ushtarake në Bitburg, Gjermani. Vizita tërhoqi dënimin në mbarë botën, sepse 49 anëtarët e Uaffen SS u varrosën atje.

2002 - Presidenti francez, Zhak Shirak, u rizgjodh në një fitore dërrmuese mbi të djathtën e liderit Zhan Mari Le Pen.

2010 - Prezantohen planet paraprake për ndërtimin e një xhamie dhe qendre kulturore islamike në “Ground Zero” në Nju Jork, duke shkaktuar një debat kombëtar nëse projekti ishte fyes për viktimat e 1 shtatorit.(z.p.)
XS
SM
MD
LG