Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 14 majin në vite...

  • RFE /RL

Ilustrim
1796 - Mjeku anglez Eduard Xhener dha suksesshëm vaksinën e parë kundër lisë.

1643 - Luisi XIV u bë mbret i Francës pas vdekjes së babait të tij, Luisi XIII.

1787 - Delegatët nisën një plebishit në Filadelfia për të hartuar Kushtetutën amerikane.

1904 - Lojërat e para olimpike që do të mbahen në Shtetet e Bashkuara u hapën në Shën Luis.

1948 - Kryeministri David Ben-Gurion themelon shtetin e Izraelit.

1955 - Përfaqësues nga Bashkimi Sovjetik dhe shtatë vendet e tjera komuniste të bllokut nënshkruan Paktin e Varshavës në Poloni.

1973 - Shtetet e Bashkuara lansuan “Skylab 1”, që është stacioni i parë i drejtuar hapësirë.

1998 - Vdiq në moshën 82 vjeçare këngëtari Frank Sinatra.
.
2008 - Departamenti i Brendshëm deklaroi se Ariu Polar është specie e rrezikuar, për shkak të humbjes së akullit në Detin Arktik.

2011 - Dominik Shtraus-Kan, kreu i Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe kandidat potencial për president të Francës, u akuzua për sulm seksual ndaj një pastruese hoteli në Manhattan. (Ai më vonë dha dorëheqjen nga FMN-ja; akuzat kundër tij u hodhën poshtë.)(z.p.)
XS
SM
MD
LG