Ndërlidhjet

"Eurovision-i" nëpër vite

  • RFE /RLFestivali i këngës "Eurovision” ka bërë një rrugë të gjatë që kur filloi si një eksperiment teknologjik në televizion afro gjashtë dekada më parë. Pesëdhjetë e një vende kanë garuar të paktën një herë që nga fillimi i “Eurosong-ut”, në vitin 1956 dhe është shikuar nga më shumë se 100 milionë njerëz çdo vit. Ja një vështrim i shpejtë nëpër disa nga aktet më të paharrueshme fituese që kanë lënë gjurmët e tyre në garë.(z.p)
XS
SM
MD
LG