Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 27 majin në vite...

  • RFE /RL

Walt Disney logo
1969 - Fillon ndërtimi në Walt Disney World në Florida.

1564 - John Calvin, një nga figurat dominuese të Reformimit Protestant, vdes në Gjenevë.

1878 - Lindi Isadora Dunkan, balerinë dhe koreografe.

1907 - Murtaja Bubonic shpërthen në San Francisko.

1919 - Një hidroavion US Navy kompleton fluturimin e parë transatlantik.

1929 - Koloneli Charles Lindbergh martohet me Anne Spenser Murroë.

1937 - Hapet porta Ura e Artë në San Francisco.

1960 - Një grusht shtet ushtarak rrëzon qeverinë demokratike të Turqisë.

1972 - Presidenti Riçard M. Nikson dhe shefi i Partisë Komuniste Sovjetike, Leonid Brezhnjevi, nënshkruajnë një marrëveshje për reduktimin e armëve.

1999 - Gjykata ndërkombëtare për krimet e luftës akuzon presidentin jugosllav Slobodan Millosheviq për mizori të luftës.(z.p)
XS
SM
MD
LG