Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 2 qershorin në vite...

  • RFE /RL

Mbretëresha Elizabeta II në ditën e kurorëzimit më 2 qershor 1953, Londër.
1953 - Mbretëresha Elizabeta II e Britanisë u kurorëzua në Uestmajnster Abey, 16 muaj pas vdekjes së babait të saj, mbretit George VI.

1537 - Papa Pali III ndalon skllavërimin e indianëve në Botën e Re.

1851 - Maine u bë shteti i parë që të miratoi një ligj që ndalon alkoolin.

1886 - Presidenti Grover Cleveland, 49, i martuar Frances Folsom, 21, në një ceremoni në Shtëpinë e Bardhë.

1897 - Mark Tuejn është cituar nga New York Journal të ketë thënë: "Raporti i vdekjes sime ishte një ekzagjerim."

1924 - Kongresi u dha shtetësi amerikane të gjithë indianëve amerikanë.

1946 - Monarkia italiane u hoq në favor të një republike.

1966 - US Surveyor 1 zbriti në Hënë dhe filloi transmetimin e fotografive të hollësishme të sipërfaqes së Hënës.

1979 - Papa Gjon Pali II arriti në vendlindjen e tij, në Poloni, në vizitën e parë nga një papë në një vend komunist.

1997 - Timothi McVeih u dënua për vrasje dhe konspiracion në bombardimin e qytetit Oklahoma më 1995 që vrau 168 njerëz.
XS
SM
MD
LG