Ndërlidhjet

BE konfiskon 115 milonë produkte false


Fotografi ilustruese
Fotografi ilustruese
Agjentët në dogana të Bashkimit Evropian konfiskuan 115 milionë produkte të falsifikuara si ilaçet, cigaret dhe materialet mbështjellëse gjatë vitit 2011, njoftoi BE-ja të martën.

“Vjedhja e pronës intelektuale është krim serioz. Mallrat e falsifikuara që hyjnë në tregun e BE-së dëmtojnë të ardhurat legjitime të kompanive evropiane dhe mund të paraqesin një kërcënim potencial për sigurinë e konsumatorëve në BE”, citon agjencia e lajmeve DPA, zëdhënësin e Komisionit Evropian, Xhonathën Tod.

Kina vazhdoi të jetë jetë furnizuesi kryesor me 73 për qind të mallrave të konfiskuara në kufijtë e BE-së me shtetet aziatike.

Turqia ishte burimi kryesor i mallrave të falsifikuar ushqimor, derisa shumica e pijeve të falsifikuara alkoolike erdhën nga Panama.

Bashkimi Evropian shënoi 15 për qind rritje në mallrat e konfiskuara në vitin 2011 se sa në vitin paraprak.
XS
SM
MD
LG