Ndërlidhjet

"Kërkohet ligj pë konfiskim, jo për amnistim"


Ilustrim
Forumi Këshillues i OJQ-ve për pakon Ligjore Antikorrupsion ka shprehur pakënaqësinë për projektligjin për kompetencat e zgjeruara për konfiskimin e pasurive të fituara me anë të veprave penale të dërguar nga Qeveria në Kuvend.

Ky forum e ka konsideruar si të papranueshëm këtë projektligj, pasi siç është thënë, “as për së afërmi nuk i plotëson nevojat e shoqërisë kosovare” për rregullimin e fushës së konfiskimit të pasurive të fituara në mënyrë të kundërligjshme.

“Edhe një herë theksohet se nëse ky ligj kalon i tillë sikurse është propozuar nga Ministria e Drejtësisë, ai nuk ndihmon në luftimin e krimit të organizuar dhe konfiskimin e pasurive të fituara në mënyrë të kundërligjshme. Mirëpo do të amnistojë të gjitha ata persona që pas lufte e tutje kanë krijuar pasuri milionëshe nga hiq gjë. Pra ky projekt-ligj më tepër shihet si legalizim i pasurive të paligjshme të krijuara deri me tani nga persona të caktuar, sidomos të nivelit të lartë politik dhe të tjerët”, thuhet në një deklaratë për media të këtij forumi.
XS
SM
MD
LG