Ndërlidhjet

Muzika e pavdekshme e Hendrix-it

  • RFE /RL

Jimi Hendrix në Woodstock
Sot është ditëlindja e muzicientit, këngëtarit dhe këngëshkruesit amerikan Jimi Hendrix (27 nëntor, 1942).

Pavarësisht nga ekspozimi i kufizuar i frymës së tij muzikore, në vetëm katër vjet, ai është konsideruar në masë të gjerë të ketë qenë kitaristi më i madh elektrik në historinë e pop muzikës dhe një nga muzikantët më me ndikim të shekullit të 20-të.

Pas suksesit në Evropë me grupin e tij “The Jimi Hendrix Experience", ai arriti famë në Shtetet e Bashkuara, pas performancës së tij të vitit 1967 në festivalin Monterey Pop.

Më vonë, ai u bë ylli kryesor në festivalin Woodstock të vitti 1969, dhe festivalit Isle of Wight në vitin 1970.

Jimmy Hendrix ka vdekur në gjumë më 18 shtator të vitti 1970, në moshën 27 vjeçare.(a.i.)XS
SM
MD
LG