Ndërlidhjet

Fule: KE mbështet hetimet e EULEX-it


Stefan Fule
Komisioni Evropian mbështet plotësisht hetimet e EULEX-it, mbi dyshimet për krimet e kryera në periudhën e konfliktit në Kosovë, sikurse edhe ato që kanë dalë nga raporti i Dick Marty-t, ka deklaruar në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, komisionari për Zgjerim i BE-së, Stefan Fule.

Në fjalimin drejtuar deputetëve, Fule ka theksuar se në pranverë pritet, një numër i raporteve, mbi bazë të të cilave, Këshilli do të shqyrtojë nëse do të miratojë nisjen e bisedimeve me Kosovën për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit.

Ai shtoi se këtë vit duhet të shihet edhe përparimi në dialogun për liberalizimin e vizave me Kosovën.

Duke folur për vendet e tjera në Ballkan, Fule theksoi se Komisioni Evropian do të publikojë në pranverë raportin e fundit të monitorimit për Kroacinë, dhe se Këshilli do të shqyrtojë nëse është bërë përparim i mjaftueshëm për hapjen e negociatave për anëtarësim me Serbinë dhe Maqedoninë.

Varësisht nga përparimi, është i mundur edhe një raport për Shqipërinë, ka thënë Fule.
XS
SM
MD
LG