Ndërlidhjet

125 vjet me National Geographic

Në janar të vitit 1888, një grup i vogël i shkencëtarëve themeloi Shoqatën National Geographic, me qëllim të krijimit të një shoqërie "për rritjen dhe përhapjen e njohurive gjeografike". Revista e parë u botua në tetor 1888. Sot, 125 vjet më vonë, National Geographic është një nga organizatat më të mëdha jofitimprurëse arsimore dhe shkencore në botë.
Trego më shumë

Gilbert H. Grosvenor, redaktori i parë i revistës "National Geographic", zgjohet nga gjumi pas një nate që e kishte kaluar nën strehën e drurit që shihet në fotografi, në vitin 1915.
1

Gilbert H. Grosvenor, redaktori i parë i revistës "National Geographic", zgjohet nga gjumi pas një nate që e kishte kaluar nën strehën e drurit që shihet në fotografi, në vitin 1915.

Pasi ra në "kurthin e kamerës", një tigreshë arriti që t'i bëjë vetes këtë fotografi, në Indi, 1995.
2

Pasi ra në "kurthin e kamerës", një tigreshë arriti që t'i bëjë vetes këtë fotografi, në Indi, 1995.

"Ice Maiden", mumja 500-vjeçare e një vajzë të është zbuluar në një majë mali peruan nga arkeologu dhe eksploruesi i National Geographic, Johan Reinhard.
3

"Ice Maiden", mumja 500-vjeçare e një vajzë të është zbuluar në një majë mali peruan nga arkeologu dhe eksploruesi i National Geographic, Johan Reinhard.

Rojtarë të piramidave të Giza-s, në vitin 1938.
4

Rojtarë të piramidave të Giza-s, në vitin 1938.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG