Ndërlidhjet

Nisin hetimet për vdekjen e Magnitskit


Shefi i Komitetit Hetues të Rusisë Alexander Bastrykin
Gjykimi i avokati Sergei Magnitsky, cili ka vdekur në paraburgim është vendosur të rinisë sot në Moskë.

Magnitsky ishte paraburgosur në mënyrë ligjore dhe kishte vdekur nga komplikimet në zemër në vitin 2009.

Magnitsky ishte ngarkuar për mospagesë të tatimeve pasi, më parë, i kishte akuzuar zyrtarët.

Vdekja e tij, shkaktoi një protestë ndërkombëtare dhe shkaktoi tensione mes Uashingtonit dhe Moskës.

Shtetet e Bashkuara, kanë miratuar legjislacion për mosdhënie të vizave dhe sanksione financiare kundër zyrtarëve rusë, që janë të implikuar në këtë rast.

Më 19 mars, Rusia pati nderprerë hetimet për vdekjen e Magnitsky.
XS
SM
MD
LG