Ndërlidhjet

Dymbëdhjetë vjet nga Marrëveshja e Ohrit


Ilustrim
Sot bëhen dymbëdhjetë vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Ohrit, e cila i ka dhënë fund konfliktit midis kryengritësve shqiptarë dhe forcave qeveritare maqedonase.

Marrëveshja është arritur me ndërmjetësimin e të dërguarve nga Uashingtoni dhe Brukseli më 13 gusht të vitit 2001.

Ajo thuhet të ketë përmirësuar pozitën e shqiptarëve në Maqedoni, por zbatimi i saj në praktikë, megjithatë, vazhdon të përballet me sfida.

Komunitetit ndërkombëtar bën thirrje të vazhdueshme për zbatim.

Lexoni edhe këtë.
XS
SM
MD
LG