Ndërlidhjet

Disa qytetarë të Prishtinës vlerësojnë se interesimi për zgjedhjet e nëntorit mungon, për shkak se shumica e qytetarëve janë të zhgënjyer me qeverisjet e deritashme nëpër komuna.

Sipas tyre janë një varg arsyesh, të cilat ndikojnë që qytetarëve t'u mungojnë motivet që do ta ngjallnin interesimin për zgjedhjet lokale.

Ka mendime se parregullsitë në zgjedhjet e kaluara, si dhe mospërmirësimi i kualitetit të jetës së qytetarëve gjatë qeverisjeve lokale të kaluara, ua zbehin motivin qytetarëve që të interesohen për zgjedhje.

Jo perspektiva, gjendja e rëndë ekonomike, papunësia, janë po ashtu arsye që nuk i lejojnë qytetarët të mendojnë për zgjedhjet.

Por, ka edhe të tillë që vlerësojnë se ekziston ose duhet të ekzistoj interesimi i qytetarëve për zgjedhjet, në mënyrë që përmes votës të ndryshohet situata.


Dëgjoni se çfarë thonë qytetarët:
  • 16x9 Image

    Bekim Bislimi

    Bekim Bislimi ka lindur më 20. 03. 1968 në Vërban të Vitisë. Prej muajit dhjetor të vitit 2001 e deri më tash punon si korrespondent i Radios Evropa e Lirë, për shërbimin në gjuhën shqipe.

XS
SM
MD
LG