Ndërlidhjet

Kosova pritet të përmbyllë MSA-në në verë


Ilustrim
Brukseli shpreson të nisë negociatat për Marrëveshjen e Sabilizim Asociimit me Kosovën në fund të tetorit dhe ta përmbyllë atë verën e ardhshme.

Kështu thuhet në një draft-raport të Komisionit Evropian, i cili është parë nga Radio Evropa e Lirë.

Draft-raporti theskon rëndësinë e zgjedhjeve të rregullta lokale, që do të mbahen më 3 nëntor në Kosovë.

Ai po ashtu thotë se Kosova duhet të bëjë reforma të mëtejshme në sundimin e ligjit dhe gjyqësor.

Draft-raporti thotë se Kosova duhet të sigurojë edhe prova konkrete në luftën kundër krimit të organizuar.

Ai po ashtu kërkon që Kosova të ofrojë siguri për gjyqtarët, prokurorët dhe dëshmitarët.
XS
SM
MD
LG