Ndërlidhjet

KFOR dhe EULEX: Policia e Kosovës kishte rolin kryesor në veri


Mitrovicë, 3 nëntor, 2013.
KFOR-i dhe EULEX-i kanë publikuar një deklaratë të përbashkët në lidhje me incidentet në veri, gjatë zgjedhjeve të 3 nëntorit.

Në deklaratë thuhet se Policia e Kosovës ka pasur rolin kryesor, si intervenuese e parë, ndërsa EULEX-i ka qenë intervenuesi i dytë dhe KFOR-i intervenuesi i tretë.

"Në pajtim me përgjegjësitë e tij, EULEX-i menjëherë i ka ofruar Policisë së Kosovës ndihmë shtesë pas një sulmi të kryer në vendvotimin në veri të Mitrovicës, për t’i ofruar siguri personelit të OSBE-së dhe Misionit Mbikëqyrës të BE-së që ishin dërguar atje. Personeli i KFOR-it, i dislokuar në veri, intervenoi gjithashtu, duke dërguar personel shtesë, përfshirë Forcën për Reagim të Shpejtë, për t’i siguruar urat në lumin Ibër dhe për ta parandaluar kështu përkeqësimin e situatës", thuhet pos tjerash në deklaratë.
XS
SM
MD
LG