Ndërlidhjet

Sot është Dita Ndërkombëtare e Lumturisë. Kjo ditë ka për qëllim të vë në pah se lumturia është qëllim themelor i njeriut dhe u bën thirrje vendeve që të përshtatin politikat publike, në mënyrë që të përmirësojnë mirëqenien e të gjithë popujve.

Njëzet marsi është shpallur si Dita Ndërkombëtare e Lumturisë në vitin 2012 nga Kombet e Bashkuara.

OKB thotë se për të rritur lumturinë globale, zhvillimi ekonomik duhet të shoqërohet me mirëqenien sociale dhe mjedisore.

Për këtë ditë , Radio Evropa e Lirë e ka zhvilluar një anketë me qytetarë ku kemi marrë mendimet e tyre, se sa ata janë të lumtur në jetën e tyre të përditshme.

  • 16x9 Image

    Ariana Kasapolli - Selani

    Ariana Kasapolli - Selani ka lindur më 15.04.1980 në Prishtinë. Shkollimin fillor, të mesëm dhe universitar e ka ndjekur në Prishtinë, ku edhe ka diplomuar në Fakultetin e Gazetarisë. Si korrespondente e Radios Evropa e Lirë punon që nga viti 2009. Është e martuar dhe ka tre fëmijë.

XS
SM
MD
LG