Ndërlidhjet

Thaçi: Radikalizmi fetar do të kundërshtohet me të gjitha kapacitetet


Hashim Thaçi

Kryeministri në largim i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka shprehur shqetësimin e tij se “disa individë po mundohen të keqpërdorin të drejtën e besimit, për të imponuar predikime që nuk u takojnë vlerave të vërteta kombëtare dhe civilizuese”.

Në një postim në rrjetin social Facebook, zoti Thaçi ka tërhequr vërejtjen se “Kosova kurrë nuk do të jetë tokë e plleshme për radikalët apo ekstremistët që tentojnë të na ndryshojnë synimet e qarta euroatlantike të shoqërisë, shtetit dhe kombit tonë. Urrejtja apo mosdurimi ndaj pakicave, tendenca të importohen fenomene të huaja si anti-semitizmi apo radikalizmi fetar, do të kundërshtohen me të gjitha kapacitetet e shtetit dhe të ligjit”.

Kryeministri në largim është zotuar se “institucionet e Kosovës do të mbesin besnike ndaj respektimit të Kushtetutës së Republikës dhe do të luftojnë çdo ditë dhe në çdo vend çfarëdo forme të shfaqur të ekstremizmit”.

XS
SM
MD
LG