Ndërlidhjet

Bosnja mban zgjedhjet e përgjithshme


Sarajevë, 12 tetor 2014.

Boshnjakët votojnë sot në zgjedhjet e përgjithshme.

Ata do të zgjedhin anëtarët e presidencës trepalëshe, parlamentin kombëtar dhe liderët e dy entiteteve.

Në Republikën Sërpska, serbët e Bosnjës votojnë presidentin dhe parlamentin.

Në Federatën Myslimano-Kroate, votuesit zgjedhin ligjvënësit për parlamentin e tyre rajonal dhe për parlamentet e dhjetë kantoneve të vetadministruara.

Zgjedhjet pasojnë trazirat e dhunshme në muajin shkurt, të shkaktuara nga korrupsioni dhe varfëria.

XS
SM
MD
LG