Ndërlidhjet

Eklipsi diellor nëpër botë

I parë nga Toka, eklipsi diellor manifestohet me Hënën, e cila kalon në mes të Tokës dhe Diellit, duke e bllokuar plotësisht ose pjesërisht Diellin. Në Kosovë, eklipsi i plotë i fundit ka ndodhur më 15 shkurt të vitit 1961. Sivjet, eklipsi i plotë ishte i dukshëm në ishujt Faroe, që ndodhen në mes të Detit Norvegjez dhe veriut të Oqeanit Atlantik.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG