Ndërlidhjet

4 shkurti - Dita Botërore e Kancerit


Ilustrim

Sot është Dita Botërore e Kancerit, e cila ka për qëllim të rrisë vetëdijen për këtë sëmundje dhe të inkurajojë parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e saj.

Qëllimi kryesor i kësaj dite është të reduktojë në mënyrë të konsiderueshme sëmundjet dhe vdekjet që shkakton kanceri deri më 2020.

Në Kosovë, në vitin 2015 ka pasur 808 raste të reja me kancer.

Format më të shpeshta të regjistruara në Kosovë kanë qenë kanceri i gjirit dhe ai i mushkërive.

XS
SM
MD
LG