Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

Zëvendëskryeministrit rus i ndalohet hyrja në Mal të Zi


Zëvendëskryeministri i Rusisë, Dmitry Rogozin

Autoritetet në Mal të Zi kanë njoftuar sot se zëvendëskryeministrit rus, Dmitry Rogozin, ia kanë ndaluar hyrjen në vendin e vogël të Ballkanit.

Ministria e Jashtme malazeze ka njoftuar sot se Rogozin është në mesin e 50 politikanëve dhe biznesmenëve rusë, të cilët e kanë të ndaluar që të hyjnë në Malin e Zi.

Kombi i cili i ka rreth 600 mijë banorë, i cili është duke kërkuar anëtarësimin në Bashkimin Evropian dhe në NATO, ka miratuar sanksione perëndimore kundër Rusisë për shkak të rolit të saj në krizën në Ukrainë.

Ministria e Jashtme tha se Milani Knezeviq, udhëheqës i partisë pro-ruse, Partia Demokratike Popullore, e kishte ftuar zëvendëskryeministrin rus, Dmitry Rogozin, pa u konsultuar me autoritetet e Malit të Zi.

XS
SM
MD
LG