Ndërlidhjet

Kandiq gjobitet për akuzat kundër Dikoviqit


Aktivistja serbe e të drejtave të njeriut, Natasha Kandiq

Një gjykatë në Beograd ka urdhëruar aktivisten serbe të të drejtave të njeriut, Natasha Kandiq, të paguajë 4,400 euro kompensim për shefin e shtabit të përgjithshëm të ushtrisë serbe, Lubisha Dikoviq.

Qendra për të Drejtën Humanitare ka thënë se ish-kryetarja e saj, Kandiq, është gjobitur për shkelje të nderit dhe të dinjitetit të gjeneralit Dikoviq, duke thënë publikisht se ai ka pasur lidhje me krimet e kryera në Kosovë, gjatë luftës së viteve 1998-1999.

Kandiq ka kërkuar publikisht që Dikoviq, komandant i një njësie ushtarake në Kosovë gjatë luftës, të zëvendësohet.

Dikoviq ka mohuar pretendimet e Kandiqit dhe prokurorët serbë nuk kanë ngritur ndonjë akuzë kundër tij.

XS
SM
MD
LG