Ndërlidhjet

NATO: Grumbullimi në krahun lindor – përgjigje ndaj agresionit të Rusisë


Gjenerali Petr Pavel

Kryesuesi i Komitetit ushtarak të NATO-s, Petr Pavel, i tha Radios Evropa e Lirë se planifikimi i grumbullimit të aleancës në krahun lindor të saj është përgjigje direkte ndaj aksioneve ushtarake ruse në Gjeorgji, Ukrainë dhe Rusi.

Gjenerali Petr Pavel, nga Çekia, tha se “nëse nuk do të kishte rritje të këmbëngulësisë së Rusisë të demonstruar në aksionet në Gjeorgji, Ukrainë, Krime dhe Siri, atëherë nuk do të kishte nevojë për reagim nga ana e NATO-s”.

Mëtutje, ai ja theksuar se NATO-ja, e veçanërisht pjesa më e madhe e anëtarëve lindorë, “ndjehen të kërcënuar nga këmbëngulësia e Rusisë, nga agresioni rus, në disa hapësira”.

Sipas tij, vendet që në mënyrë direkte kufizohen me Rusinë “dëshiruan të jenë më tepër të siguruara për praninë e NATO-s dhe për vullnetin dhe gatishmërinë e NATO-s për të vepruar”.

Komiteti ushtarak i NATO-s është autoritet i lartë ushtarak i aleancës dhe është burim kryesor i këshillave ushtarake për trupat civile vendim-marrëse të NATO-s.

XS
SM
MD
LG