Ndërlidhjet

Zgjatet afati i sanksioneve ndaj Krimesë


Ilustrim

Bashkimi Evropian është pajtuar që të zgjasë ndalesat në investime dhe sanksione të tjera ndaj gadishullit ukrainas të Krimesë, e cila është aneksuar me forcë nga Rusia në vitin 2014.

Pako e sanksioneve të BE-së ndaj Krimesë përfshijnë edhe ndalesat në importimin e mallrave nga Krimea, me përjashtim të atyre që janë të pajisura me certifikatë ukrainase; ndalesa në eksportime drejt Krimesë, ndalesa që kanë të bëjnë me transport, telekomunikim dhe sektorin e energjisë.

Kompanitë e BE-së gjithashtu e kanë të ndaluar të investojnë në Krime apo të financojnë kompani nga ky territor.

Ndalesa fillimisht është vendosur kur Rusia e ka aneksuar në mënyrë të paligjshme gadishullin ukrainas para dy vjetësh, dhe më pas sanksionet janë zgjatur nga blloku i 28 shteteve evropiane.

Ambasadorët e BE-së pritet të diskutojnë një list më të zgjeruar të sanksioneve ekonomike që tashmë e ka ndaj Rusisë më 21 qershor.

XS
SM
MD
LG