Ndërlidhjet

Dënohen me 47 vjet burg të akuzuarit e rastit “Badovci” 


Ilustrim

Gjykata Themelore në Prishtinë, ka shpallur fajtorë pesë të akuzuarit e rastit të njohur si “Badovci” të dyshuar për përgatitje të veprave terroriste.

Sipas këtij vendimi, Besnik Latifi është dënuar me 13 vjet burg, Gazmend Haliti me 12, Milazim Haxhiaj me 10 vjet e 3 muaj, Enis Latifi me 8 vjet burg dhe Fehmi Musa me 4 vjet.

Aktakuza ngarkon të akuzuarit se në korrik të vitit 2015 kanë shkuar te liqeni i Badovcit, që ndodhet në afërsi të Prishtinës, me qëllim që të incizojnë një video propaganduese, në të cilën planifikonin ta lexonin betimin ndaj udhëheqësit të organizatës terroriste “Shteti Islam”, i njohur me shkurtesën ISIS.

Ata thuhet se kishin si qëllim që këtë video ta publikojnë në internet me qëllim që të dëshmojnë para botës shtrirjen në Republikën e Kosovës të organizatës, tashmë të shpallur terroriste “Shtetit Islamik”.

XS
SM
MD
LG