Ndërlidhjet

Prishtinë: Filloi debati për demarkacionin me Malin e Zi


Pamje e një pjese të Prishtinës

Në Kuvendin e Kosovës ka filluar debati publik për Marrëveshjen e demarkacionit të kufirit me Malin e Zi, në të cilin marrin pjesë zyrtarët më të lartë të Kosovës, deputë të partive në qeveri dhe të atyre në opozitë, pastaj ambasadorë të shumë vendeve, përfshirë atë të Shteteve të Bashkuara, Greg Delawie, profesionistë, përfaqësues të shoqërisë civile, e të tjerë.

Tash një kohë të gjatë partitë opozitare në Kosovë e kundërshtojnë fuqishëm këtë marrëveshje dhe kjo ka çuar në bllokadë të Kuvendit të Kosovës për disa muaj.

Ratifikimi i kësaj marrëveshjeje në Kuvendin e Kosovës paraqet kusht për liberalizimin e vizave të Bashkimit Evropian për Kosovën.

XS
SM
MD
LG