Ndërlidhjet

Fotogaleri

Edhe pas një shekulli, Faberge akoma të magjeps

Ato janë disa prej objekteve më elegante të krijuara ndonjëherë dhe një shekull pas krijimit të Vezës së fundit Faberge, në vitin 1917, këto thesare të vogla vazhdojnë të magjepsin me bukurinë dhe me historinë tragjike që fshihet pas tyre.
Trego më shumë

Tradita nisi në vitin 1885 kur Cari Alexander III porositi Peter Carl Faberge të krijojë dhuratën e Pashkëve për gruan e tij. Argjentari krijoi këtë vezë të bardhë, e cila kur hapej shfaqej një sipërfaqe me ngjyrë ari dhe një pulë me rubin në sy. Gruaja e Carit ishte e kënaqur me dhuratën dhe Faberge shumë shpejt u emërua argjentari zyrtar i Carit.
1

Tradita nisi në vitin 1885 kur Cari Alexander III porositi Peter Carl Faberge të krijojë dhuratën e Pashkëve për gruan e tij. Argjentari krijoi këtë vezë të bardhë, e cila kur hapej shfaqej një sipërfaqe me ngjyrë ari dhe një pulë me rubin në sy. Gruaja e Carit ishte e kënaqur me dhuratën dhe Faberge shumë shpejt u emërua argjentari zyrtar i Carit.

Gjatë tri dekadave të ardhshme, Carl Faberge do të krijonte edhe 49 vezë për dy Carat e ardhshëm rusë. Në këtë fotografi shfaqet ‘Veza e Dimrit’, e cila është njëra prej krijimeve më të famshme, e gdhendur në gur kristali me platin dhe diamante dhe i ngjan acarit. Veza 14 centimetërshe në brendësi ka shportë me stoli dhe lule pranvere.
2

Gjatë tri dekadave të ardhshme, Carl Faberge do të krijonte edhe 49 vezë për dy Carat e ardhshëm rusë. Në këtë fotografi shfaqet ‘Veza e Dimrit’, e cila është njëra prej krijimeve më të famshme, e gdhendur në gur kristali me platin dhe diamante dhe i ngjan acarit. Veza 14 centimetërshe në brendësi ka shportë me stoli dhe lule pranvere.

Peter Carl Faberge duke punuar. Mjeshtri i stolive nuk i ka krijuar vet vezët por ka shërbyer si një lloj Steve Jobs-i për Rusinë cariste, duke dhënë ide dhe duke i detyruar punëtorët e tij që të arrijë pothuajse të pamundurën.  
3

Peter Carl Faberge duke punuar. Mjeshtri i stolive nuk i ka krijuar vet vezët por ka shërbyer si një lloj Steve Jobs-i për Rusinë cariste, duke dhënë ide dhe duke i detyruar punëtorët e tij që të arrijë pothuajse të pamundurën.
 

'Veza Mozaik'. Në Rusi është traditë që gjatë Pashkëve të bësh dhuratë vezë të dekoruara, si një simbol i rilindjes dhe pjellshmërisë. Carët dhe argjendarët e tyre të zgjedhur e ngritën traditën e ortodoksëve në një art spektakolar. Por përderisa diamantët po shëndrrisnin në dhomat mbretërore, Rusia po rrëshqiste në trazirë.
4

'Veza Mozaik'. Në Rusi është traditë që gjatë Pashkëve të bësh dhuratë vezë të dekoruara, si një simbol i rilindjes dhe pjellshmërisë. Carët dhe argjendarët e tyre të zgjedhur e ngritën traditën e ortodoksëve në një art spektakolar. Por përderisa diamantët po shëndrrisnin në dhomat mbretërore, Rusia po rrëshqiste në trazirë.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG