Ndërlidhjet

I hapet rruga njohjes së statusit të viktimave të dhunës seksuale në Kosovë


Prishtinë

Qeveria e Kosovës, tre vjet pas miratimit të legjislacionit të nevojshëm, ka formuar Komisionin për verifikimin dhe njohjen e statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Me funksionalizimin e këtij komisioni do të nisë edhe procesi i aplikimit për njohjen e statusit të këtyre viktimave dhe më pas edhe kompensimi.

Në këtë mënyrë, 17 vjet pas luftës, institucionet shtetërore do t’i japin mbështetje edhe kësaj kategorie të luftës.

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, tha në mbledhjen e qeverisë së bëhet fjalë për një çështje shumë të ndjeshme, por të rëndësishme për vendin, e sidomos për personat e prekur.

Ligji i miratuar siguron përfitime të veçanta dhe pensione në vlerë prej 300 eurosh.

Besohet se rreth 20,000 persona i kanë mbijetuar dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

XS
SM
MD
LG