Ndërlidhjet

Bota e shqetësuar nga zotimet e Trumpit për klimën


Presidenti i SHBA-së, Donald Trump.

Shqetësimet për tërheqjen e mundshme të SHBA-së nga Marrëveshja e Parisit për Klimën ka të ngjarë të jenë fokusi kryesor i bisedimeve të OKB-së, që nisin sot në Bon.

Negociatorë nga gati 200 vende diskutojnë për gati dy javë zhvillimin e rregullores për Traktatin e Parisit.

Por, shqetësimet se presidenti amerikan, Donald Trump, do të tërhiqet nga marrëveshja e vitit 2015, janë gjithnjë në rritje.

Disa delegatë thonë se një hap i tillë do të ishte goditje e madhe për marrëveshjen, e cila merret me zbutjen dhe adaptimin e emetimeve të gazrave serrë, duke filluar nga viti 2020.

Ish-presidenti amerikan, Barack Obama, është zotuar se do të zvogëlojë emetimet e karbonit për 32 përqind deri në vitin 2030.

Por, presidenti i ri ka thënë se ky plan është një pengesë e panevojshme për industritë e thëngjillit, naftës dhe gazit.

Reduktimi i gazrave serrë në atmosferë është i rëndësishëm për parandalimin e ngrohjes së mëtejshme globale.

XS
SM
MD
LG