Ndërlidhjet

AI ka paraqitur dëshmi për “pastrim etnik” në Birmani


Organizata Amnesty International thotë se ka tubuar dëshmi për “një fushatë të orkestruaar të djegieve sistematike” nga forcat e sigurisë së Birmanisë (vend ky i njohur edhe si Mianmar) dhe për “turmat e grupeve” të njerëzve që i sulmonin fshatrat e myslimanëve Rohingja.

Këtë fushatë organizata Amnesty International e përshkruarn si “pastrim etnik”.

“Dëshmitë janë të pakthyeshme”, tha Tirana Hassan nga Amnesty International, lidhur me zhvillimet në Birmani.

“Forcat e sigurisë në Mianmar po e ndezin shtetin Rakhine në një fushatë të qëllimshme për t’i detyruar pjesëtart Rohingja që të largohen nga Mianmari”, ka thënë zonja Hassan dhe ka shtuar se “ky është pastrim etnik.

XS
SM
MD
LG